30 de cadre medicale de la cabinetele şcolare din municipiu, detaşate la DSP Giurgiu

Social

Un număr de 30 de cadre medicale de la cabinetele şcolare din municipiul Giurgiu au fost detaşate la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului, pentru ca activitatea instituţiei să nu fie periclitată în contextul în care se desfăşoară o anchetă epidemiologică după ce directorul DSP a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

“Directorul DSP Giurgiu, Claudia Micu, a fost testat în data de 29 iulie 2020, la cererea dumneaei, după ce a prezentat o parte din simptomatologia bolii, respectiv durere în gât. Directorul instituţiei nu a fost contact direct cu nicio persoană confirmată pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 şi nu se cunosc împrejurările în care s-a infectat. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare. Pentru ca activitatea şi capacitatea operaţională a DSP Giurgiu să nu fie periclitate pe timpul derulării anchetei epidemiologice, au fost detaşate aici aproximativ 30 de cadre medicale de la cabinetele şcolare din municipiul Giurgiu”, se arată într-un comunicat de presă emis de DSP Giurgiu.

Toţi contacţii direcţi care vor rezulta din anchetă vor fi plasaţi în carantină la domiciliu, conform legii. Directorul adjunct al instituţiei şi încă un medic, care au lucrat mai mult cu directorul DSP Giurgiu, au fost plasaţi în carantină începând de joi.

DSP Giurgiu a mai precizat că directorul instituţiei nu a fost prezent fizic la sediul Prefecturii, în condiţiile în care toate şedinţele cu prefectul judeţului s-au desfăşurat exclusiv în sistem on-line. În prezent, directorul DSP Giurgiu este internat la un spital din judeţ iar starea sa de sănătate este bună. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul