BULETIN DE PRESĂ 25.03.2020

Social

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează că la data de
25.03.2020, la nivelul judeţului Giurgiu, se află:
 în carantină instituționalizată – 60 de persoane;
 în autoizolare la domiciliu – 1.273 de persoane;
Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

De la începutul instituirii măsurii de autoizolare la domiciliu, 148 de persoane au primit aprobarea de a ieși din regimul de autoizolare.
Polițiștii de frontieră giurgiuveni sunt la datorie în Punctul de
Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse și efectuează formalitățile de frontieră pentru persoane și mijloace de transport. Ulterior efectuării controlului specific, persoanele care provin sau au tranzitat state ori zone de risc sunt preluate de către reprezentanții Direcției Județene de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.
În această perioadă, echipaje din cadrul Poliţiei, Jandarmeriei şi Direcţiei Poliţiei Locale desfăşoară, atât în sistem integrat, cât şi individual, acţiuni de verificare a respectării autoizolării la domiciliu.

Activități executate în data de 24.03.2020 de efectivele de poliție (175 de polițiști), jandarmerie (55 de jandarmi) și poliția locală (14 polițiști locali), în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19:

 verificarea unui număr de 1.557 persoane cu privire la modul
de respectare a măsurilor de izolare;
 verificarea a 53 de societăți comerciale și persoane fizice
autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență; legitimarea a 428 de persoane și verificarea a 204 de autoturisme.

În ultimele 24 de ore, nu au fost înregistrate dosare penale în contextul epidemiei COVID – 19. Au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 58.500 de lei.
De asemenea, echipajele din cadrul Inspectoratului pentru Situaţiide Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.
În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 18 apeluri “112”. La nivelul județului, autoritățile care își desfășoară activitatea pentru prevenirea răspândirii infecției cu virusul COVID-19 au fost instruite cu privire la modul în care trebuie să interacționeze cu persoanele care declară că sosesc din zone cu risc sau care au intrat în contact astfel de persoane, precum și cu cetățenii aflați în carantină sau izolare la domiciliu și cu cei care solicită sprijin medical.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
Apelați 112 doar în caz de urgență!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul