Comunicat de presa – DSP

Social

Direcția de Sănătate Publică Giurgiu vă informează că a fost modificată metodologia de testare COVID 19, în sensul că unitățile medicale pot stabili protocoale de testare pentru personalul medical și/sau pentru pacienți prin tehnici RT-PCR, care pot fi realizate cu resurse proprii în laboratoarele pe care le dețin sau în alte laboratoare.
În acest context, instituția noastră a realizat, începând cu data de 22.04.2020, testarea personalului de îngrijire din căminele de bătrâni de stat și private.
Concret, DSP Giurgiu a recoltat, la 22 și 23 aprilie 2020, 167 de probe din 5 cămine de vârstnici de stat și 55 probe din 5 cămine de vârstnici private, aflate pe teritoriul județului Giurgiu (atât la nivelul personalul aflat în izolare preventivă, cât și la cel aflat în centre).

Totodată, unitățile sanitare din județul Giurgiu și-au stabilit protocoale de testare pentru personalul medical, realizând testări cu resurse proprii. Spitalul Județean de Urgență Giurgiu a efectuat 30 de testări în rândul cadrelor medicale, începând din data de 21.04.2020, iar Spitalul Orășenesc Bolintin Vale a efectuat 10 astfel de testări, începând cu data de 22.04.2020.

Eventualele rezultate pozitive ale acestor testări vor fi raportate imediat de către laboratorul care a efectuat testarea la INSP și DSP, urmând să fie luate măsurile necesare de internare/izolare a persoanelor infectate. De asemenea, unitățile sanitare în cauză își vor efectua propria anchetă epidemiologică și vor adopta măsuri de limitare a infecției.
În data de 24.04.2020, urmează a se testa personalul Centrului de primire în regim de urgență din cadrul Direcției de Asistență Socială Giurgiu.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul