PNL a obţinut la alegerile de duminică 44 de mandate de primar dintr-un total de 54 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Giurgiu

Politic

PNL a obţinut la alegerile de duminică 44 de mandate de primar, PSD – 9 mandate şi USR – un mandat de primar, dintr-un total de 54 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ.

‘Numărul total al alegătorilor potrivit listelor electorale permanente în judeţul Giurgiu a fost de 210.101, numărul total al alegătorilor potrivit listelor electorale suplimentare 6.343, numărul total al alegătorilor în cazul cărora s-a folosit urna specială a fost de 3.749 în judeţul Giurgiu’, se arată într-un comunicat de presă emis vineri de BEJ Giurgiu.

Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne în judeţul Giurgiu a fost de 132.258 şi numărul total al voturilor valabil exprimate – 128.360.

În urma numărării voturilor valabil exprimate obţinute de candidaţii pentru funcţia de primar grupate pe partide politice, organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţe politice, alianţe electorală, precum şi candidaţi independenţi, Partidul Naţional Liberal a obţinut 79.414 de voturi, Partidul Social Democrat – 35.122, Alianţa pentru Unirea Românilor – 4.368, Uniunea Salvaţi România – 4.336, Partidul Umanist Social Liberal – 2.374, candidaţii independenţi au obţinut 671 de voturi în judeţ, Partidul VOLT România – 660, Partidul Mişcarea Populară – 487, Forţa Dreptei – 404, Partidul Reînnoim Proiectul European al României – 226, Blocul Suveranist Român – 136, Alianţa Etocrată pentru Reformă – 121, Partidul SOS România – 24, Partidul Alternativa Dreaptă – 17.

Astfel, dintr-un total de 54 de mandate de primar în judeţul Giurgiu, PNL a obţinut 44, PSD – 9 şi USR – 1 mandat.

PNL a câştigat Primăriile municipiului Giurgiu, oraşului Bolintin Vale, oraşului Mihăileşti şi fotoliul de primar în alte 41 de localităţi, PSD a câştigat la Comana, Găujani, Gostinari, Greaca, Isvoarele, Malu, Singureni, Slobozia şi Ulmi iar USR a câştigat la Crevedia Mare, cu 60,88%.

Liberalii au obţinut scoruri cuprinse între între 45,44% şi 100% din voturile valabil exprimate.

Astfel, la Adunaţii Copăceni, Bulbucata, Colibaşi, Oinacu, Toporu PNL a obţinut 100% din voturi iar PSD a obţinut între 34,52% şi 97% din voturile alegătorilor.

”Mulțumesc celor 70 de mii de oameni care ne-au acordat încrederea lor prin vot !

Celor care nu ne-au votat, le transmitem că vom fi în continuare în slujba lor, la fel cum suntem în slujba tuturor cetățenilor din județ, indiferent de opțiunea lor electorală. Îi felicităm pe toți primarii care au câștigat și le mulțumim candidaților care nu au reușit. Le garantăm că ei fac, vor face și vor continua să facă parte din echipa PNL și vor beneficia de tot sprijinul nostru. Transmit că, având în vedere scorul obținut, responsabilitatea pentru echipa PNL este acum mai mare ca niciodată. Suntem prima organizație PNL la nivel național!

În 2020 aveam 34 de primari, iar astăzi numărul acestora a crescut la 44. Am câștigat toate orașele, organizația PNL Giurgiu a scris istorie! Această realizare nu este doar o reflectare a muncii și dedicării noastre, ci și a sprijinului necondiționat al comunității. Este o confirmare a faptului că direcția noastră este cea corectă și că împreună putem construi un viitor mai bun pentru toți cetățenii din județ. Ne angajăm să continuăm cu aceeași determinare și pasiune, să aducem îmbunătățiri reale și durabile în viața fiecărui locuitor.

Vă mulțumim pentru încredere și susținere!” a declarat Președintele ales al Consiliului Județean Giurgiu, Toma Petcu.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.