Actiuni de salubrizare a unor zone din oras unde au fost depozitate deseuri inerte

Social

 Primăria municipiului Giurgiu prin direcțiile și serviciile abilitate a demarat la începutul săptămânii trecute o acțiune de identificare și degajare a deșeurilor inerte ( provenite din construcții) depozitate în locuri neautorizate.
În acest sens, a fost consituită o echipă mixtă formată din reprezentanți ai Poliției Locale, Direcției Servicii Publice, Direcției Patrimoniu din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului precum și reprezentanți ai societăților subordonate Consiliului Local, respectiv Giurgiu Servicii Locale, Giurgiu Servicii Publice și SC. Construcții Edilitare SRL.
Acțiunea vizează atât terenurile aflate în domeniul public sau privat al municipiului, dar și terenurile aflate în proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice, unicul scop al acestei acțiuni fiind cel al eliminării deșeurilor, de orice fel, aruncate în locuri nepermise.

Terenurile din domeniul public sau privat ale municipalității, sunt salubrizate prin intervenția cu utilajele și resursele umane disponibile, ale societăților de profil aflate în subordinea Consiliului Local, gunoaiele fiind ridicate și transportate în locuri special amenajate și autorizate. Pentru terenurile aflate în proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice, unde vor fi constatate depozite neautorizate de deșeuri, se va proceda la identificarea proprietarilor, urmată de notificarea prealabilă a acestora cu privire la obligația legală de a lua toate măsurile privind salubrizarea și menținerea în stare de salubrizare a acestor suprafețe. După caz, va fi transmisă și atenționarea cu privire la obligația împrejmuirii acestor terenuri, eliminându-se astfel orice posibilitate de acces a altor persoane în scopul abandonării de deșeuri.

Astfel, săptămâna trecută s-a acționat la intrarea în oraș, pe tronsonul Oinacu-Vamă (DJ 507, platforma unei foste benzinării). Au fost încărcați 100 saci gunoi selectiv și 18 autobasculante de deșeuri inerte și transportate în locuri autorizate de depozitare. Acțiunea de degajare a deșeurilor se apropie de final.
Administrația Locală din Giurgiu face apel către cetățeni să depoziteze deșeurile doar în locuri special amenajate și autorizate, iar proprietarii de terenuri să respecte prevederile legale, asigurând curățenia și să împrejmuiască terenurile pe care le dețin.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul