Buletin de presa – 06.05.2020

Social

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 06.05.2020:

 cazuri confirmate – 148;
 cazuri vindecate și externate – 78;
 în carantină instituționalizată – 152 de persoane;
 în autoizolare la domiciliu – 255 de persoane.
Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. În ultimele 24 de ore, 20 de persoane primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 3 persoane pe cel de carantinare.
Până în prezent, au fost efectuate 1.311 de teste COVID-19, dintre care 237 în ultimele 24 de ore.
Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de poliție (176 de polițiști), jandarmerie (75 de jandarmi), militari (14) și poliția locală (19 polițiști locali), în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19:
 verificarea unui număr de 155 de persoane cu privire la modul de
respectare a măsurilor de izolare, inclusiv a persoanelor care locuiesc în
aceeași locație cu acestea;
 verificarea a 18 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență;
 legitimarea a 1.110 persoane și verificarea a 705 autoturisme.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 73 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 188.500 de lei, fără a fi înregistrate dosare penale în contextul epidemiei COVID – 19.
Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:
 44 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu
poliția;  23 de jandarmi au executat misiuni menținere independent;
 8 jandarmi la centrele de carantină;

 1 acțiune blitz – în cooperare cu I.P.J. Giurgiu;
 sancțiuni aplicate: 13;
 valoare sancțiuni: 43.500 de lei;
 persoane verificate la domiciliu: 46;
 materiale de informare distribuite: 5 flyere.
De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 12 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au efectuat 4 misiuni de transport către unități spitalicești sau către spațiile de carantină.

Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.
Algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.
Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.) în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus. Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile Ordonanțelor Militare în vigoare.
Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
Apelați 112 doar în caz de urgență!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul