Comunicat

Social

La nivelul judeţului Giurgiu, la data de 24.03.2020, se află:
 în carantină instituționalizată – 60 de persoane; în cursul acestei zile, 21 de persoane au primit aprobarea de a părăsi spațiile de carantinare din municipiul Giurgiu, la încheierea perioadei obligatorii de carantinare, fără să aibă probleme de sănătate.
 în autoizolare la domiciliu – 1.038 de persoane; starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică; în ultimele 24 de ore, 20 de persoane au primit aprobarea de a ieși din regimul de autoizolare.

Polițiștii de frontieră giurgiuveni sunt la datorie în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse și efectuează formalitățile de frontieră pentru persoane și mijloace de transport. Ulterior efectuării controlului specific, persoanele care provin sau au tranzitat state ori zone de risc sunt preluate de către reprezentanții Direcției Județene de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.
Odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2,reprezentanții Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale și Poliției de Frontieră verifică respectarea tuturor măsurilor adoptate pentru prevenirea răspândirii COVID-19. 
În această perioadă, echipaje din cadrul Poliţiei, Jandarmeriei şi Direcţiei Poliţiei Locale desfăşoară, atât în sistem integrat, cât şi individual, acţiuni de verificare a respectării autoizolării la domiciliu.
Activități executate în data de 23.03.2020 de efectivele de poliție (164 de polițiști), jandarmerie (45 de jandarmi) și poliția locală (15 polițiști locali), în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19:

 verificarea unui număr de 1.217 persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare;
 verificarea a 69 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență;
 legitimarea a 264 de persoane și verificarea a 161 de autoturisme, în intervalul orar 22.00 – 06.00.

În ultimele 24 de ore, nu au fost înregistrate dosare penale în contextul epidemiei COVID – 19. Au fost aplicate 90 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 217.350 de lei.
De asemenea, echipajele din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului
unic de urgenţă “112”.
În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 8 apeluri “112”.
La nivelul județului, autoritățile care își desfășoară activitatea pentru prevenirea răspândirii infecției cu virusul COVID-19 au fost instruite cu privire la modul în care trebuie să interacționeze cu persoanele care declară că sosesc din zone cu risc sau care au intrat în contact astfel de persoane, precum și cu cetățenii aflați în carantină sau izolare la domiciliu și cu cei care solicită sprijin medical.
​De asemenea, prefectul județului Giurgiu a emis o circulară adresată tuturor autorităților publice locale prin care a atras atenția asupra faptului că datele cu caracter personal ale cetățenilor care intră sub incidența măsurilor aplicate în vederea limitării răspândirii CoVid 19 (persoane aflate în autoizolare și/ sau carantină) NU pot fi făcute publice prin afișare sau altă formă de expunere publică. Datele cu caracter personal trebuie prelucrate exclusiv în scopul determinat și explicit pentru care au fost comunicate, respectiv pentru a preveni răspândirea CoVid 19 prin măsuri adaptate dispuse de autoritatea publică locală și nu pentru atingerea demnității și expunerii oprobiului public al persoanei.

Tot în data de 24.03.2020, Instituția Prefectului Județul Giurgiu a transmis către toate administrațiile publice locale o informare comunicată de Ministerul Lucrărilor Publice și Administrației, referitoare la prevederile din OUG nr. 57/ 2019 privind Codul Administrativ, prin care pot asigura
buna desfășurare a ședințelor de consiliu local/ județean sau ale comisiilor de specialitate ale acestora, în concordanță cu cerințele actelor normative specifice, emise în perioada STĂRII de URGENȚĂ, care instituie măsuri menite să restricționeze activitățile care presupun participarea unui număr mare de persoane.
Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor
+4021.320.20.20.
Apelați 112 doar în caz de urgență!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul