Informare de presa-spitale

Social

Conform ORDINULUI privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19 și a Listei spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, aprobat de Ministerul Sănătății în data de 29 martie 2020, vă informăm că la nivelul județului Giurgiu, Spitalul Județean de Urgență asigură primirea pacienților suspecți/infectați cu virusul COVID-19, fiind efectuate circuitele necesare în vederea internării pacienților.
Din data de 13.03.2020, au fost externați toți pacienții din secția Boli Infecțioase, fiind disponibile aici 20 de paturi.
Precizăm că în pavilionul din spitalul vechi au fost organizate circuitele necesare pentru asigurarea unui număr de 10 paturi pentru compartimentul ATI, în saloanele respective existând 10 prize de oxigen.

De asemenea, sunt disponibile 3 aparate de ventilație, în lista de investiții a Spitalului fiind prinse 9 astfel de aparate, pentru care a fost lansată procedura de achiziție.
Vă mai informăm că măsurile pentru pregătirea spațiilor de primire a pacienților suspecți/infectați cu virusul COVID-19 au fost dispuse din luna februarie 2020, finalizarea amenajării spațiilor și circuitelor pentru cele 10 paturi ATI urmând să aibă loc la data de 06.04.2020.
În vederea realizării capacității de testare la nivelul județului Giurgiu, Spitalul Județean a demarat achiziția unui aparat Real-Time PCR, iar 3 persoane au fost trimise spre instruire pentru a dobândi competențele necesare pentru a lucra cu acest aparat.
Conform ANEXEI Nr. 2 din cadrul Ordinului menționat la începutul informării, Spitalul Orășenesc Bolintin-Vale funcționează ca spital-suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dar care prezintă și alte afecțiuni medicale.

Spitalul din Bolintin-Vale dispune de 6 locuri în compartimentul ATI, 2 dotate cu ventilator și 1 cu ventilator de transport, existând și un medic specialist ATI. Menționăm că Spitalul a transmis o solicitare către Ministerul Sănătății pentru achiziționarea a încă 4 ventilatoare. În cadrul Spitalului, activează 32 de medici, 1 biolog, 1 farmacist, 70 de asistenți medicali și 39 de îngrijitoare și infirmiere.
Spitalul Județean de Urgență Giurgiu și Spitalul Orășenesc Bolintin- Vale dispun de materiale sanitare de protecție (măști, mănuși, combinezoane) necesare cadrelor medicale pentru a-și desfășura activitatea în siguranță. Mai mult decât atât, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, prin ISU ”Vlașca” al Județului Giurgiu, va distribui, în perioada următoare, 400 de măști de protecție de tip FFP2 și 400 de tip FFP3, dar și dezinfectant, către cele două unități medicale.

Doresc să adresez mulțumiri tuturor cadrelor medicale care sunt la datorie, în prima linie, și să le asigur că suntem alături de dumnealor în efortul de a depăși această perioadă dificilă. Instituția Prefectului face tot ceea ce este posibil pentru a le asigura tot ceea ce au nevoie pentru a-și desfășura activitatea. Giurgiuvenilor le transmit să dea dovadă de spirit civic și să respecte măsurile indicate de autorități. Împreună, putem depăși cu bine aceste momente de ananghie.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul