Buletin de presa – 30 aprilie 2020

Social

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 30.04.2020:

 cazuri confirmate – 130;
 cazuri vindecate și externate – 51;
 în carantină instituționalizată – 108 persoane;
 în autoizolare la domiciliu – 220 de persoane.
Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.
În ultimele 24 de ore, 23 de persoane primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și nici o persoană pe cel de carantinare.
Până în prezent, au fost efectuate 970 teste COVID-19, dintre care 67 în ultimele 24 de ore.
Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de poliție (185 de polițiști), jandarmerie (79 de jandarmi), militari (14) și poliția locală (28 de polițiști locali), în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19:
 verificarea unui număr de 192 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare, inclusiv a persoanelor care locuiesc în aceeași locație cu acestea;
 verificarea a 19 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență;
 legitimarea a 934 de persoane și verificarea a 691 de autoturisme.
În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale,
în valoare de 160.725 de lei, fără a fi înregistrate dosare penale în contextul
epidemiei COVID – 19.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19:
 48 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu
poliția;
 26 de jandarmi au executat misiuni menținere independent;
 7 jandarmi la centrele de carantină;

 sancțiuni aplicate: 9;
 valoare sancțiuni: 20.000 de lei;
 persoane verificate la domiciliu: 20.
De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 11 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19.
Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au efectuat 2 misiuni de transport către unități spitalicești sau către spațiile de carantină.

Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.
Algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare- internare-externare-23-03-2020/file.
Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile Ordonanțelor Militare în vigoare.
Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre
prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
Apelați 112 doar în caz de urgență!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul