Laboratorul de biologie moleculară al SJU Giurgiu va fi inclus în sistemul naţional de diagnostic

Social

Laboratorul de biologie moleculară din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a primit autorizaţie sanitară de funcţionare şi va fi inclus pe lista entităţilor publice care îndeplinesc criteriile de selecţie pentru includerea în sistemul naţional de diagnostic specific pentru infecţia cu noul coronavirus, se arată într-un comunicat de presă emis de DSP Giurgiu.

Astfel, Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu a luat act de faptul ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu a înaintat în cursul zilei de marţi către Ministerul Sănătăţii o cerere de includere a laboratorului de biologie moleculară în lista entităţilor publice care îndeplinesc criteriile de selecţie pentru includerea în sistemul naţional de diagnostic specific pentru infecţia cu SARS-CoV-2.

“Temeiul legal care a stat la baza cererii este Ordinul MS nr. 477/23.03.2020 privind constituirea Grupului tehnic de lucru desemnat în vederea evaluării capacităţii de diagnostic specific pentru infecţia cu SARS COV 2 şi a formularului de recomandări pentru creşterea capacităţii de testare. Laboratorul de biologie moleculară al Spitalului Judeţean de Urgenţa Giurgiu a fost autorizat sanitar conform autorizaţiei sanitare de funcţionare nr. 90/22.05.2020 şi, în conformitate cu dispoziţiile Ordinului MS nr. 377/2017 privind aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate publică pentru anii 2017 şi 2018, modificat şi completat prin Ordinul MS nr. 614/2020, Spitalul Judeţean de Urgenţa Giurgiu urmează să fie inclus în Programul naţional de supraveghere şi control al bolilor transmisibile prioritare – testare RT-PCR. În acest fel una dintre priorităţile Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu şi a Instituţiei Prefectului Judeţului Giurgiu este pe calea finalizării, îndeplinind astfel un deziderat al sănătăţii publice”, se arată în comunicatul semnat de directorul executiv al DSP Giurgiu, jr. Miloş Dănilă.

Prin acest laborator de biologie moleculară se va asigura managementul corect al cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2, precum şi controlul răspândirii infecţiei prin testarea cât mai rapidă a probelor recoltate de la pacienţi care sunt consideraţi potenţiali infectaţi, fapt ce conduce la o restrângere a timpilor de diagnosticare. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul